Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie na obiad, jak i na ciepłą kolację...
Cebulę obierać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę.
Pieczarki oczyścić,drobno pokroić,dodać do cebuli i smażyć do całkowitego odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać śmietanę i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Przesmażyć krótko,do połączenia się składników.
Żółty ser zetrzeć na grubej tarce
Do miski wsypać mąkę,dodać proszek,szczyptę soli i wodę,dokładnie wymieszać widelcem na jednolita masę.Wbić jajka, roztrzepać lub zmiksować.
Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju,wlać 1/2 masy jajecznej. Smażyć krótko, tylko do ścięcia,tak aby można było odwrócić omlet na drugą stronę. Po odwróceniu, na podpieczonej stronie omleta,szybko nałożyć 1/2 pieczarek,posypać połową startego ser i złożyć na pół. Smażyć do zrumienienia jedną połowę omleta, odwrócić i podsmażyć drugą stronę.
Z pozostałych składników przygotować drugi omlet.
Omlety przekroić na pół i od razu podawać.
Smacznego :)
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 13
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 42
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 67
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 240
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 13
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 42
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 67
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 240
Składniki
Cebulę obierać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Pieczarki oczyścić,drobno pokroić,dodać do cebuli i smażyć do całkowitego odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać śmietanę i drobno posiekaną natkę pietruszki. Przesmażyć krótko,do połączenia się składników.
Żółty ser zetrzeć na grubej tarce
Do miski wsypać mąkę,dodać proszek,szczyptę soli i wodę,dokładnie wymieszać widelcem na jednolita masę.Wbić jajka, roztrzepać lub zmiksować. Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju,wlać 1/2 masy jajecznej. Smażyć krótko, tylko do ścięcia,tak aby można było odwrócić omlet na drugą stronę. Po odwróceniu, na podpieczonej stronie omleta,szybko nałożyć 1/2 pieczarek,posypać połową startego ser i złożyć na pół. Smażyć do zrumienienia jedną połowę omleta, odwrócić i podsmażyć drugą stronę. Z pozostałych składników przygotować drugi omlet. Omlety przekroić na pół i od razu podawać. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Danie dnia
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 9
Roladki z papryką
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze s...
Odsłon: 21