Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i syty.Traktuję go jako danie obiadowe ale można potraktować jako wczesną kolację.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1201
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14804
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 830
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1201
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14804
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 830
Składniki
Warzywa ugotować na parze lub we wodzie-nie przegotować.
Cukinię pokroić w plasterki grubości 1 cm.Rozbełtać 2 jajka,posolić i wrzucić do niego cukinie.
Każdy plasterek nabijam na widelec,panieruję w bułce i smażę na złoto.
Do pozostałych jajek wbijam kolejne,dodaję mąkę,doprawiam i dobrze roztrzepuję,następnie dodaję ugotowane warzywa.Tak powstałą masą zalewam usmażoną cukinię i na bardzo małym gazie,pod przykryciem smażę aż do ścięcia się jajek.Można oczywiście odwrócić i podsmażyć z drugiej strony ale my wolimy tak usmażone.