Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i syty.Traktuję go jako danie obiadowe ale można potraktować jako wczesną kolację.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 134
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 344
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 69
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 195
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 134
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 344
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 69
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 195
Składniki
Warzywa ugotować na parze lub we wodzie-nie przegotować.
Cukinię pokroić w plasterki grubości 1 cm.Rozbełtać 2 jajka,posolić i wrzucić do niego cukinie.
Każdy plasterek nabijam na widelec,panieruję w bułce i smażę na złoto.
Do pozostałych jajek wbijam kolejne,dodaję mąkę,doprawiam i dobrze roztrzepuję,następnie dodaję ugotowane warzywa.Tak powstałą masą zalewam usmażoną cukinię i na bardzo małym gazie,pod przykryciem smażę aż do ścięcia się jajek.Można oczywiście odwrócić i podsmażyć z drugiej strony ale my wolimy tak usmażone.