Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i syty.Traktuję go jako danie obiadowe ale można potraktować jako wczesną kolację.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Warzywa ugotować na parze lub we wodzie-nie przegotować.
Cukinię pokroić w plasterki grubości 1 cm.Rozbełtać 2 jajka,posolić i wrzucić do niego cukinie.
Każdy plasterek nabijam na widelec,panieruję w bułce i smażę na złoto.
Do pozostałych jajek wbijam kolejne,dodaję mąkę,doprawiam i dobrze roztrzepuję,następnie dodaję ugotowane warzywa.Tak powstałą masą zalewam usmażoną cukinię i na bardzo małym gazie,pod przykryciem smażę aż do ścięcia się jajek.Można oczywiście odwrócić i podsmażyć z drugiej strony ale my wolimy tak usmażone.