Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i syty.Traktuję go jako danie obiadowe ale można potraktować jako wczesną kolację.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Warzywa ugotować na parze lub we wodzie-nie przegotować.
Cukinię pokroić w plasterki grubości 1 cm.Rozbełtać 2 jajka,posolić i wrzucić do niego cukinie.
Każdy plasterek nabijam na widelec,panieruję w bułce i smażę na złoto.
Do pozostałych jajek wbijam kolejne,dodaję mąkę,doprawiam i dobrze roztrzepuję,następnie dodaję ugotowane warzywa.Tak powstałą masą zalewam usmażoną cukinię i na bardzo małym gazie,pod przykryciem smażę aż do ścięcia się jajek.Można oczywiście odwrócić i podsmażyć z drugiej strony ale my wolimy tak usmażone.