Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna pasta z ciecierzycy i słonecznika"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 147
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28033
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 147
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28033
Składniki
Ugotowaną ciecierzycę, czosnek (1-2 ząbki) i pomidory zblenduj na gładką masę z dodatkiem oleju z pomidorów (jeśli masa nadal wydaje się za sucha, dodaj jeszcze 1-2 łyżki wody).
Dołóż pokrojoną marchewkę i ponownie krótko zmiksuj.
Pestki upraż na suchej patelni, zmiel i dodaj do pasty. Aby uzyskać kremową konsystencję pasty, stopniowo dodawaj po trochu olej lub wodę.
Pastę dopraw papryką, solą i białym pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym chlebie, dekorując np. marchewką, groszkiem i czerwoną cebulką.Źródło: Świat kobiety