Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna pasta z ciecierzycy i słonecznika"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415190
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415190
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Składniki
Ugotowaną ciecierzycę, czosnek (1-2 ząbki) i pomidory zblenduj na gładką masę z dodatkiem oleju z pomidorów (jeśli masa nadal wydaje się za sucha, dodaj jeszcze 1-2 łyżki wody).
Dołóż pokrojoną marchewkę i ponownie krótko zmiksuj.
Pestki upraż na suchej patelni, zmiel i dodaj do pasty. Aby uzyskać kremową konsystencję pasty, stopniowo dodawaj po trochu olej lub wodę.
Pastę dopraw papryką, solą i białym pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym chlebie, dekorując np. marchewką, groszkiem i czerwoną cebulką.Źródło: Świat kobiety