Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna pasta z ciecierzycy i słonecznika"
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 73
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 72
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 102
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 48
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 73
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 72
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 102
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 48
Składniki
Ugotowaną ciecierzycę, czosnek (1-2 ząbki) i pomidory zblenduj na gładką masę z dodatkiem oleju z pomidorów (jeśli masa nadal wydaje się za sucha, dodaj jeszcze 1-2 łyżki wody).
Dołóż pokrojoną marchewkę i ponownie krótko zmiksuj.
Pestki upraż na suchej patelni, zmiel i dodaj do pasty. Aby uzyskać kremową konsystencję pasty, stopniowo dodawaj po trochu olej lub wodę.
Pastę dopraw papryką, solą i białym pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym chlebie, dekorując np. marchewką, groszkiem i czerwoną cebulką.Źródło: Świat kobiety