Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orientalne tosty z burgerem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 934
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 934
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji ok. 3,90 zł
Papryki, po usunięciu gniazd nasiennych, kroimy w paski, a ogórek w cienkie plasterki. Mango obieramy i kroimy na paski – przekładamy na sitko, aby ociekły z soku.
Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa razem z żółtkami, przyprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy. Formujemy osiem burgerów wielkości kromki pieczywa tostowego. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 8–10 minut. Kotlety zdejmujemy z patelni na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Pieczywo tostowe opiekamy. Chrupiącą kromkę smarujemy sosem azjatyckim, układamy burger, mango, ogórki i paprykę, przykrywamy drugą kromką i znów układamy wszystkie . Przykrywamy trzecią kromką.
Tosty kroimy na trójkątne części. W każdą wbijamy długą bambusową szpadkę do szaszłyków, aby tosty się nie rozpadły.Źródło: Rewia