Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-09-2011
Zapraszam również na bloga
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1211
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1211
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Składniki
W woku rozgrzać łyżkę oleju i kilka kropel oleju sezamowego. Usmażyć kurczaka na złoty kolor i przełożyć do miski. Rozgrzać kolejną łyżkę oleju, również z olejem sezamowym, przesmażyć pastę galangal i z trawy cytrynowej ok 1 min., dodać pieczarki i pora i smażyć ok. 4 min., dodać kurczaka, sos sojowy i sos ostrygowy oraz chilli, zmniejszyć ogień i dusić ok. 10 min. Makaron przygotować tak jak na zupkę chińską, dodać do kurczaka, pora i pieczarek, dodać sos sojowo grzybowy, pastę z kolendry, zamieszać i na sam koniec dodać wasabi. Gotowe!