Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-09-2011
Zapraszam również na bloga
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23849
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 179
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 382
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 539
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23849
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 179
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 382
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 539
Składniki
W woku rozgrzać łyżkę oleju i kilka kropel oleju sezamowego. Usmażyć kurczaka na złoty kolor i przełożyć do miski. Rozgrzać kolejną łyżkę oleju, również z olejem sezamowym, przesmażyć pastę galangal i z trawy cytrynowej ok 1 min., dodać pieczarki i pora i smażyć ok. 4 min., dodać kurczaka, sos sojowy i sos ostrygowy oraz chilli, zmniejszyć ogień i dusić ok. 10 min. Makaron przygotować tak jak na zupkę chińską, dodać do kurczaka, pora i pieczarek, dodać sos sojowo grzybowy, pastę z kolendry, zamieszać i na sam koniec dodać wasabi. Gotowe!