Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-09-2011
Zapraszam również na bloga
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2375
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 795
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 420
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2375
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 795
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 420
Składniki
W woku rozgrzać łyżkę oleju i kilka kropel oleju sezamowego. Usmażyć kurczaka na złoty kolor i przełożyć do miski. Rozgrzać kolejną łyżkę oleju, również z olejem sezamowym, przesmażyć pastę galangal i z trawy cytrynowej ok 1 min., dodać pieczarki i pora i smażyć ok. 4 min., dodać kurczaka, sos sojowy i sos ostrygowy oraz chilli, zmniejszyć ogień i dusić ok. 10 min. Makaron przygotować tak jak na zupkę chińską, dodać do kurczaka, pora i pieczarek, dodać sos sojowo grzybowy, pastę z kolendry, zamieszać i na sam koniec dodać wasabi. Gotowe!