Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostry rosół z awokado"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 37
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2265
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 37
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2265
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Seler i dymkę pokroić w krążki, szczypior drobno posiekać. Papryczki przekroić wzdłuż, odciąć ogonki, usunąć nasiona, pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w ósemki.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, czosnek i dymkę (bez szczypioru), dodać papryczkę i pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć, zalać bulionem, gotować 25 min.
Awokado obrać, usunąć pestki, zmiksować z sokiem z limonki, dodać do zupy z pomidorami i selerem, doprawić, zagotować, przed podaniem posypać szczypiorem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium