Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowa lazania"
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 232
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19000
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 643
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 232
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19000
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 643
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 100
Składniki
Płaty lazanii wkładaj partiami do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Wyjmij z garnka, rozkładaj pojedynczo na desce. Każdy płat przekrój na mniejsze kawałki. Pozostaw do ostudzenia.
Owoce opłucz, obierz lub odszypułkuj. Truskawki i kiwi pokrój w plasterki. Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosypuj cukier i cukier waniliowy. Płaty lazanii układaj na talerzykach, przekładaj bitą śmietaną oraz przygotowanymi owocami.
Czas ok. 25 min; porcja – 290 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety