Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa owsianka"
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 92
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3483
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 92
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3483
Składniki
W małym rondelku podgrzej mleko. Wsyp płatki owsiane i chwilę gotuj do miękkości. Powinna zrobić się dość gęsta masa. W razie potrzeby dolej więcej mleka.
Dodaj pokruszone w moździerzu migdały (lub wsyp płatki migdałowe), dołóż łyżkę miodu naturalnego oraz cynamon.
Owsiankę dokładnie wymieszaj i podawaj ze świeżymi owocami sezonowymi. Możesz dorzucić rodzynki.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax