Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa owsianka"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 461
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 461
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5746
Składniki
W małym rondelku podgrzej mleko. Wsyp płatki owsiane i chwilę gotuj do miękkości. Powinna zrobić się dość gęsta masa. W razie potrzeby dolej więcej mleka.
Dodaj pokruszone w moździerzu migdały (lub wsyp płatki migdałowe), dołóż łyżkę miodu naturalnego oraz cynamon.
Owsiankę dokładnie wymieszaj i podawaj ze świeżymi owocami sezonowymi. Możesz dorzucić rodzynki.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax