Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa owsianka"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
W małym rondelku podgrzej mleko. Wsyp płatki owsiane i chwilę gotuj do miękkości. Powinna zrobić się dość gęsta masa. W razie potrzeby dolej więcej mleka.
Dodaj pokruszone w moździerzu migdały (lub wsyp płatki migdałowe), dołóż łyżkę miodu naturalnego oraz cynamon.
Owsiankę dokładnie wymieszaj i podawaj ze świeżymi owocami sezonowymi. Możesz dorzucić rodzynki.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax