Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa owsianka"
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 441
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 359
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 789
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1412
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 441
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 359
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 789
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1412
Składniki
W małym rondelku podgrzej mleko. Wsyp płatki owsiane i chwilę gotuj do miękkości. Powinna zrobić się dość gęsta masa. W razie potrzeby dolej więcej mleka.
Dodaj pokruszone w moździerzu migdały (lub wsyp płatki migdałowe), dołóż łyżkę miodu naturalnego oraz cynamon.
Owsiankę dokładnie wymieszaj i podawaj ze świeżymi owocami sezonowymi. Możesz dorzucić rodzynki.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax