Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa potrawka z kurczaka"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Oczyszczone pory potnij w krążki.
Z ostrej papryczki usuń gniazda nasienne i posiekaj.
Na rozgrzanym maśle przesmaż mięso, dodaj ostrą papryczkę. Krótko przesmaż, dopraw solą, pieprzem i papryką. Po chwili dołóż pory, a następnie dolej wodę ze śmietanką i gotuj całość około 10 minut.
Brzoskwinie pokrój, a sok z puszki połącz z mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny. Dodaj na patelnię i doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku.
Danie podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax