Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa potrawka z kurczaka"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Oczyszczone pory potnij w krążki.
Z ostrej papryczki usuń gniazda nasienne i posiekaj.
Na rozgrzanym maśle przesmaż mięso, dodaj ostrą papryczkę. Krótko przesmaż, dopraw solą, pieprzem i papryką. Po chwili dołóż pory, a następnie dolej wodę ze śmietanką i gotuj całość około 10 minut.
Brzoskwinie pokrój, a sok z puszki połącz z mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny. Dodaj na patelnię i doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku.
Danie podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax