Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa potrawka z kurczaka"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3134
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3134
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Oczyszczone pory potnij w krążki.
Z ostrej papryczki usuń gniazda nasienne i posiekaj.
Na rozgrzanym maśle przesmaż mięso, dodaj ostrą papryczkę. Krótko przesmaż, dopraw solą, pieprzem i papryką. Po chwili dołóż pory, a następnie dolej wodę ze śmietanką i gotuj całość około 10 minut.
Brzoskwinie pokrój, a sok z puszki połącz z mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny. Dodaj na patelnię i doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku.
Danie podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax