Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa potrawka z kurczaka"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 44
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 75
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1359
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 369
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 44
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 75
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1359
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 369
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Oczyszczone pory potnij w krążki.
Z ostrej papryczki usuń gniazda nasienne i posiekaj.
Na rozgrzanym maśle przesmaż mięso, dodaj ostrą papryczkę. Krótko przesmaż, dopraw solą, pieprzem i papryką. Po chwili dołóż pory, a następnie dolej wodę ze śmietanką i gotuj całość około 10 minut.
Brzoskwinie pokrój, a sok z puszki połącz z mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny. Dodaj na patelnię i doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku.
Danie podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax