Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pakieciki z zieloną fasolką"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, włóż do garnka. Zalej posoloną wodą i gotuj ok. 15 minut. Potem odcedź, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osusz. Mięso umyj, wytrzyj do sucha.
Każdy filet rozetnij na 2 płaty. Lekko rozgnieć je dłonią. Posyp solą i czarnym pieprzem. Na każdym kawałku mięsa połóż po 4 plasterki salami oraz po porcji fasolki. Całość zwiń. Zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się w czasie smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż je 5 minut, często obracając. Potem podlej bulionem i duś jeszcze ok. 8 minut. Roladki zdejmij z patelni.
Sos wymieszaj ze śmietaną. Zagęść zasmażką błyskawiczną. Ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Roladki z zieloną fasolką serwuj polane sosem. Udekoruj czerwonym pierzem. Jako dodatek podawaj np. wiejski chleb.
ok. 40 minut, 1 porcja 470 kcalŹródło: Tina