Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pakieciki z zieloną fasolką"
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 612
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2989
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 325
Pychota. Polecam.
Odsłon: 572
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 88
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 612
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2989
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 325
Pychota. Polecam.
Odsłon: 572
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 88
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, włóż do garnka. Zalej posoloną wodą i gotuj ok. 15 minut. Potem odcedź, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osusz. Mięso umyj, wytrzyj do sucha.
Każdy filet rozetnij na 2 płaty. Lekko rozgnieć je dłonią. Posyp solą i czarnym pieprzem. Na każdym kawałku mięsa połóż po 4 plasterki salami oraz po porcji fasolki. Całość zwiń. Zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się w czasie smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż je 5 minut, często obracając. Potem podlej bulionem i duś jeszcze ok. 8 minut. Roladki zdejmij z patelni.
Sos wymieszaj ze śmietaną. Zagęść zasmażką błyskawiczną. Ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Roladki z zieloną fasolką serwuj polane sosem. Udekoruj czerwonym pierzem. Jako dodatek podawaj np. wiejski chleb.
ok. 40 minut, 1 porcja 470 kcalŹródło: Tina