Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pakieciki z zieloną fasolką"
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Pyszny, sycący i zdrowy pomysł na obiad :)
Odsłon: 1439
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 42
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 345
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Pyszny, sycący i zdrowy pomysł na obiad :)
Odsłon: 1439
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 42
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 345
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, włóż do garnka. Zalej posoloną wodą i gotuj ok. 15 minut. Potem odcedź, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osusz. Mięso umyj, wytrzyj do sucha.
Każdy filet rozetnij na 2 płaty. Lekko rozgnieć je dłonią. Posyp solą i czarnym pieprzem. Na każdym kawałku mięsa połóż po 4 plasterki salami oraz po porcji fasolki. Całość zwiń. Zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się w czasie smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż je 5 minut, często obracając. Potem podlej bulionem i duś jeszcze ok. 8 minut. Roladki zdejmij z patelni.
Sos wymieszaj ze śmietaną. Zagęść zasmażką błyskawiczną. Ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Roladki z zieloną fasolką serwuj polane sosem. Udekoruj czerwonym pierzem. Jako dodatek podawaj np. wiejski chleb.
ok. 40 minut, 1 porcja 470 kcalŹródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 5
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 42