Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałeczki kurczaka w pomidorach

Pałeczki kurczaka w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 173

:)

Składniki

  • 8 pałek kurczaka
  • 50 dag pomidorów
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • 2 czerwone papryki
  • 300 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
  • sól, pieprz, cukier
  • ocet balsamiczny
  • 2 łyżki świeżego oregano
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pałki oczyść, umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż na patelni. Cebulę, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij je na tym samym tłuszczu, co pałki.

  2. Pomidory pokrój. Paprykę pokrój. Do cebuli z czosnkiem dodaj pomidory i paprykę. Podsmaż. Wlej bulion i zagotuj.

  3. Dodaj obsmażone pałki kurczaka. Duś przez 50 minut.

  4. Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Zagotuj. Zestaw z ognia i posyp oregano.

  5. Tak przygotowane pałeczki podawaj z ryżem lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń