Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 587
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4326
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 587
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4326
Składniki
Pałki oczyść, umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż na patelni. Cebulę, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij je na tym samym tłuszczu, co pałki.
Pomidory pokrój. Paprykę pokrój. Do cebuli z czosnkiem dodaj pomidory i paprykę. Podsmaż. Wlej bulion i zagotuj.
Dodaj obsmażone pałki kurczaka. Duś przez 50 minut.
Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Zagotuj. Zestaw z ognia i posyp oregano.
Tak przygotowane pałeczki podawaj z ryżem lub pieczywem.