Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga cytrynowa

Panga cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Panga cytrynowa"

Składniki

  • 4 filety z pangi
  • 1 cytryna
  • 1 limonka
  • po 3 gałązki tymianku
  • natki
  • rozmarynu i bazylii
  • 5 dag masła
  • sól
  • czarny pieprz świeżo mielony; sałatka z pomidorów
  • sałaty
  • czerwonej cebuli i kukurydzy polana sosem winegret
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Panga cytrynowa

Przygotowanie

  1. Filety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop rybę sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut.

  2. Zioła opłucz, osusz i posiekaj. Limonkę i pozostałą połówkę cytryny potnij w cienkie plasterki.

  3. Każdy filet pangi ułóż na folii aluminiowej posmarowanej tłuszczem. Obłóż je cytrusami i ziołami. Na wierzch ułóż plaster masła.

  4. Zawiń szczelnie każdy kawałek sreberka, tworząc paczuszkę, i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.

  5. Wyjmij pangę z folii, ułóż na tale rzach obok przygotowanej wcześniej sałatki.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń