Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panga cytrynowa"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2620
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2620
Składniki
Filety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop rybę sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Zioła opłucz, osusz i posiekaj. Limonkę i pozostałą połówkę cytryny potnij w cienkie plasterki.
Każdy filet pangi ułóż na folii aluminiowej posmarowanej tłuszczem. Obłóż je cytrusami i ziołami. Na wierzch ułóż plaster masła.
Zawiń szczelnie każdy kawałek sreberka, tworząc paczuszkę, i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Wyjmij pangę z folii, ułóż na tale rzach obok przygotowanej wcześniej sałatki.Źródło: Telemax