Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7300
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7300
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Jabłka myjemy, kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki.
Filety obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor z obu stron, następnie układamy na patelni ósemki jabłek, pomidory, dolewamy wino i dusimy potrawę na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 5-10 minut.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Smacznego:)