Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 281
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14553
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1708
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16750
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 281
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14553
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1708
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16750
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Jabłka myjemy, kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki.
Filety obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor z obu stron, następnie układamy na patelni ósemki jabłek, pomidory, dolewamy wino i dusimy potrawę na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 5-10 minut.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Smacznego:)