Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8705
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8705
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Jabłka myjemy, kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki.
Filety obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor z obu stron, następnie układamy na patelni ósemki jabłek, pomidory, dolewamy wino i dusimy potrawę na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 5-10 minut.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Smacznego:)