Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga pod pierzynką

Panga pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Panga pod pierzynką"

Składniki

  • 60 dag filetów z pangi
  • 20 dag żółtego sera
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sok i skórka (otarta) z 1 cytryny
  • 1 łyżka gotowej przyprawy do ryb
  • 3 łyżki posiekanych ziół
  • natka pietruszki
  • koperek
  • tymianek
  • 5 pomidorów
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Panga pod pierzynką

Przygotowanie

  1. Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny i odstaw. Ser zetrzyj. Wymieszaj z bułką tartą, oliwą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj skórkę otartą z cytryny, przyprawę do ryb i zioła. Pomidory pokrój w plas- try.

  2. Formę żaroodporną posmaruj tłuszczem. Spód posyp resztą bułki tartej, ułóż pomidory i filety. Przykryj je panierką z sera, bułki i ziół. Rybę włóż do nagrzanego piekarnika (200°C). Piecz około 30 minut. Po 10 minutach pieczenia temperaturę w piekarniku zredukuj do 175°C.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń