Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na smaczne danie na ciepło.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
W wysokim garnku na oliwie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek. Następnie kroimy paprykę paski. Dodajemy do pozostałych składników i jeszcze chwile smażymy.
Po kilku minutach posypujemy łyżeczką papryki słodkiej i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko podsmażamy jeszcze chwilę.
Na koniec dodajemy pomidory w puszce (najlepiej pokrojone) i trochę wody. Wszystko dusimy ok. 15 minut. Do smaku posypujemy pieprzem i solą. W czasie duszenia w razie potrzeby podlewamy wodą.
Najlepiej smakuje przygotowany wcześniej i odgrzany.
Mniam, mniam,...