Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykowe podudzia

Paprykowe podudzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 349

Dodano:

Odsłon: 1767

Pyszne 'pałeczki' w mieszance papryki słodkiej i chili :) U mnie w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i warzywach w sosie maślano ziołowym :)

Składniki

  • podudzia z kurczaka 6 szt
  • chili w proszku
  • słodka papryka w proszku
  • Majeranek
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paprykowe podudzia

Przygotowanie

  1. Mięso umyłam, przełożyłam do woreczka, obsypałam obficie majerankiem, słodką papryką i chili. Marynowałam przez noc w lodówce, następnie woreczek ułożyłam na żaroodpornym naczyniu i wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 200 st na godzinkę
    Na 20 minut przed końcem pieczenia, ułożyłam na blasze ziemniaczki, i dołączyłam do pieczenia :)
    Warzywa podsmażyłam na łyżce masła i dodałam sos do warzyw na ciepło maślano-ziołowy :)
    Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń