Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówki w bułce"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 62
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32323
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 62
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32323
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9101
Składniki
Drożdże, cukier, 2 łyżki mąki zalej połową szklanki wody. Wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Wyrób z pozostałymi składnikami ciasta. Nakryj miskę, odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Cebule pokrój, zeszklij na oleju razem z przecierem pomidorowym. Przypraw ziołami, solą. Parówki obierz, każdą przekrój na pół.
Ciasto podziel na 8 części. Każdą rozpłaszcz lub rozwałkuj na prostokąt. Posmaruj go łyżką cebuli z przecierem, połóż kawałek parówki. Sklej. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z mlekiem, oprósz startym serem i ziołami. Odstaw na 30 min do wyrośnięcia.
Wstaw do piekarnika. Piecz z termoobiegiem 20 minut w temp. 180°C.
Porcje 8
80 min
Cena 1,55 zł
Kalorie 309 kcalŹródło: Bella Relaks