Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówki w bułce"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2887
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2887
Składniki
Drożdże, cukier, 2 łyżki mąki zalej połową szklanki wody. Wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Wyrób z pozostałymi składnikami ciasta. Nakryj miskę, odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Cebule pokrój, zeszklij na oleju razem z przecierem pomidorowym. Przypraw ziołami, solą. Parówki obierz, każdą przekrój na pół.
Ciasto podziel na 8 części. Każdą rozpłaszcz lub rozwałkuj na prostokąt. Posmaruj go łyżką cebuli z przecierem, połóż kawałek parówki. Sklej. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z mlekiem, oprósz startym serem i ziołami. Odstaw na 30 min do wyrośnięcia.
Wstaw do piekarnika. Piecz z termoobiegiem 20 minut w temp. 180°C.
Porcje 8
80 min
Cena 1,55 zł
Kalorie 309 kcalŹródło: Bella Relaks