Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówki w bułce"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2514
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2514
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Składniki
Drożdże, cukier, 2 łyżki mąki zalej połową szklanki wody. Wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Wyrób z pozostałymi składnikami ciasta. Nakryj miskę, odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Cebule pokrój, zeszklij na oleju razem z przecierem pomidorowym. Przypraw ziołami, solą. Parówki obierz, każdą przekrój na pół.
Ciasto podziel na 8 części. Każdą rozpłaszcz lub rozwałkuj na prostokąt. Posmaruj go łyżką cebuli z przecierem, połóż kawałek parówki. Sklej. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z mlekiem, oprósz startym serem i ziołami. Odstaw na 30 min do wyrośnięcia.
Wstaw do piekarnika. Piecz z termoobiegiem 20 minut w temp. 180°C.
Porcje 8
80 min
Cena 1,55 zł
Kalorie 309 kcalŹródło: Bella Relaks