Do góry

Dania główne Przepis na:

Parówki w bułce

Parówki w bułce

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Parówki w bułce"

Składniki

  • 50 dag mąki
  • 100 ml mleka
  • 200 ml wody
  • 5 dag oleju
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 dag drożdży. Ponadto: 4 parówki
  • 2 duże cebule
  • przecier pomidorowy
  • olej
  • 3 dag sera żółtego
  • oregano
  • bazylia
  • żółtko i mleko do smarowania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Parówki w bułce

Przygotowanie

  1. Drożdże, cukier, 2 łyżki mąki zalej połową szklanki wody. Wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Wyrób z pozostałymi składnikami ciasta. Nakryj miskę, odstaw do wyrośnięcia na godzinę.

  2. Cebule pokrój, zeszklij na oleju razem z przecierem pomidorowym. Przypraw ziołami, solą. Parówki obierz, każdą przekrój na pół.

  3. Ciasto podziel na 8 części. Każdą rozpłaszcz lub rozwałkuj na prostokąt. Posmaruj go łyżką cebuli z przecierem, połóż kawałek parówki. Sklej. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z mlekiem, oprósz startym serem i ziołami. Odstaw na 30 min do wyrośnięcia.

  4. Wstaw do piekarnika. Piecz z termoobiegiem 20 minut w temp. 180°C.

  5. Porcje 8

  6. 80 min

  7. Cena 1,55 zł

  8. Kalorie 309 kcal

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń