Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówki w bułce"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Drożdże, cukier, 2 łyżki mąki zalej połową szklanki wody. Wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia. Wyrób z pozostałymi składnikami ciasta. Nakryj miskę, odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Cebule pokrój, zeszklij na oleju razem z przecierem pomidorowym. Przypraw ziołami, solą. Parówki obierz, każdą przekrój na pół.
Ciasto podziel na 8 części. Każdą rozpłaszcz lub rozwałkuj na prostokąt. Posmaruj go łyżką cebuli z przecierem, połóż kawałek parówki. Sklej. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z mlekiem, oprósz startym serem i ziołami. Odstaw na 30 min do wyrośnięcia.
Wstaw do piekarnika. Piecz z termoobiegiem 20 minut w temp. 180°C.
Porcje 8
80 min
Cena 1,55 zł
Kalorie 309 kcalŹródło: Bella Relaks