Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 201
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 201
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Parówki kroimy w plasterki nie za grube i nie za cienkie. Odstawiamy na boczek i czekają na swoją kolej. Pieczarki obieramy i na mniejszej połowie masła podsmażamy tak długo , aż nie będzie w nich dużo wody dodaje trochę ziarenka smaku :)
W garnku lub innym wysokim naczyniu roztapiamy resztę masła i dodajemy do niego pokrojono drobno cebulę i ziarenko smaku do smaku :) i podsmażamy aż lekko zrobi się szklista, podlewamy szklanką wody dodajemy cały słoiczek koncentratu wsypujemy pół opakowania papryki sól i pieprz do smaku i takim też sposobem mamy zrobiony sos.
Gdy już widzimy że pieczarki są gotowe to wrzucamy je do sosu i mieszamy. Potem dodajemy pokrojone parówki i jeszcze raz wszystko razem mieszamy i kosztujemy. ja zawsze dokładam resztę opakowania ostrej papryki i dodaje jeszcze trochę soli i pieprzu i mam pikantne danie. Ale to wszystko zależy jak kto lubi i dlatego najlepiej po trochu dodawać tych przypraw żeby to wam smakowało.
Życzę smacznego! :)