Dania główne Przepis na:
Parówki z pieczarkami na ostro

Składniki
- parówki cienkie, 1kg
- pieczarki, 1kg
- cebule, 3szt
- masło lub margaryna, pół kostki
- koncentrat pomidorowy, 1 sło.(lidlowski polecam)
- papryka ostra w proszku, 1 opakowanie
- sól, pieprz, do smaku
- woda, 1 szklanka
- ziarenko smaku, do smaku
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Parówki kroimy w plasterki nie za grube i nie za cienkie. Odstawiamy na boczek i czekają na swoją kolej. Pieczarki obieramy i na mniejszej połowie masła podsmażamy tak długo , aż nie będzie w nich dużo wody dodaje trochę ziarenka smaku :)
-
W garnku lub innym wysokim naczyniu roztapiamy resztę masła i dodajemy do niego pokrojono drobno cebulę i ziarenko smaku do smaku :) i podsmażamy aż lekko zrobi się szklista, podlewamy szklanką wody dodajemy cały słoiczek koncentratu wsypujemy pół opakowania papryki sól i pieprz do smaku i takim też sposobem mamy zrobiony sos.
-
Gdy już widzimy że pieczarki są gotowe to wrzucamy je do sosu i mieszamy. Potem dodajemy pokrojone parówki i jeszcze raz wszystko razem mieszamy i kosztujemy. ja zawsze dokładam resztę opakowania ostrej papryki i dodaje jeszcze trochę soli i pieprzu i mam pikantne danie. Ale to wszystko zależy jak kto lubi i dlatego najlepiej po trochu dodawać tych przypraw żeby to wam smakowało.
-
Życzę smacznego! :)
Komentarze do przepisu (2)

lisa2 25 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Mam nadzieje że zasmakuje.0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwka 25 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz