Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7930
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 319
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3235
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7930
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 319
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3235
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Parówki kroimy w plasterki nie za grube i nie za cienkie. Odstawiamy na boczek i czekają na swoją kolej. Pieczarki obieramy i na mniejszej połowie masła podsmażamy tak długo , aż nie będzie w nich dużo wody dodaje trochę ziarenka smaku :)
W garnku lub innym wysokim naczyniu roztapiamy resztę masła i dodajemy do niego pokrojono drobno cebulę i ziarenko smaku do smaku :) i podsmażamy aż lekko zrobi się szklista, podlewamy szklanką wody dodajemy cały słoiczek koncentratu wsypujemy pół opakowania papryki sól i pieprz do smaku i takim też sposobem mamy zrobiony sos.
Gdy już widzimy że pieczarki są gotowe to wrzucamy je do sosu i mieszamy. Potem dodajemy pokrojone parówki i jeszcze raz wszystko razem mieszamy i kosztujemy. ja zawsze dokładam resztę opakowania ostrej papryki i dodaje jeszcze trochę soli i pieprzu i mam pikantne danie. Ale to wszystko zależy jak kto lubi i dlatego najlepiej po trochu dodawać tych przypraw żeby to wam smakowało.
Życzę smacznego! :)