Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki mięsno-kapuściane we francuskim cieście"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 771
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 771
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 66
Składniki
Grzyby namaczam w wodzie na całą noc, po czym gotuję i drobno siekam.
Żeberka nacieram marynatą z miodu wymieszanego z 2 łyżkami oleju, majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiam do lodówki na ok. 2 godz. Potem smażę je na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Zalewam bulionem i duszę ok. 40 minut. Mięso oddzielam od kości i kroję.
Posiekaną cebulę podsmażam na łyżce oleju, dodaję poszatkowaną kapustę, grzyby, kilka łyżek wody, połowę kminku, mięso, sól i pieprz. Duszę, aż woda wyparuje. Studzę.
Ciasto wałkuję na 2 prostokąty – wykładam na nie kapustę, zwijam w roladki. Wierzch dekoruję paskami ciasta, smaruję żółtkiem i posypuję kminkiem. Roladki układam na blasze z papierem. Piekę 20-25 min w 190°C. Upieczone kroję w plastry.
45 min • Porcja 225 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na ok. 30 szt.
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdań.Źródło: Kobieta i życie