Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki mięsno-kapuściane we francuskim cieście"
Grzyby namaczam w wodzie na całą noc, po czym gotuję i drobno siekam.
Żeberka nacieram marynatą z miodu wymieszanego z 2 łyżkami oleju, majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiam do lodówki na ok. 2 godz. Potem smażę je na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Zalewam bulionem i duszę ok. 40 minut. Mięso oddzielam od kości i kroję.
Posiekaną cebulę podsmażam na łyżce oleju, dodaję poszatkowaną kapustę, grzyby, kilka łyżek wody, połowę kminku, mięso, sól i pieprz. Duszę, aż woda wyparuje. Studzę.
Ciasto wałkuję na 2 prostokąty – wykładam na nie kapustę, zwijam w roladki. Wierzch dekoruję paskami ciasta, smaruję żółtkiem i posypuję kminkiem. Roladki układam na blasze z papierem. Piekę 20-25 min w 190°C. Upieczone kroję w plastry.
45 min • Porcja 225 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na ok. 30 szt.
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdań.Źródło: Kobieta i życie
dzis moje paszteciki bedą ze wszystkim co mam w lodowce :) czyli: Pasztet po...
Odsłon: 15760
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 617
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39802
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 617
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39802
Składniki
Grzyby namaczam w wodzie na całą noc, po czym gotuję i drobno siekam.
Żeberka nacieram marynatą z miodu wymieszanego z 2 łyżkami oleju, majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiam do lodówki na ok. 2 godz. Potem smażę je na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Zalewam bulionem i duszę ok. 40 minut. Mięso oddzielam od kości i kroję.
Posiekaną cebulę podsmażam na łyżce oleju, dodaję poszatkowaną kapustę, grzyby, kilka łyżek wody, połowę kminku, mięso, sól i pieprz. Duszę, aż woda wyparuje. Studzę.
Ciasto wałkuję na 2 prostokąty – wykładam na nie kapustę, zwijam w roladki. Wierzch dekoruję paskami ciasta, smaruję żółtkiem i posypuję kminkiem. Roladki układam na blasze z papierem. Piekę 20-25 min w 190°C. Upieczone kroję w plastry.
45 min • Porcja 225 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na ok. 30 szt.
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdań.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Dania główne
Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 48
Maakouda
Takie placki ziemniaczane są typowym marokańskim jedzeniem ulicznym. My je pr...
Odsłon: 84