Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet ryżowy

Pasztet ryżowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 9

Sprawdzony przepis na "Pasztet ryżowy"

Składniki

  • 10 dużych liści szpinaku
  • szklanka ryżu
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet ryżowy

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, przelej i sparz.

  2. Na maśle zeszklij osoloną cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, po czym dolej 2 szklanki wody. Gotuj kilka minut.

  3. Foremkę wyłóż folią, a następnie liśćmi szpinaku.

  4. Do ryżu dodaj pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Przełóż masę do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

  5. Gotowe danie udekoruj np. kiełkami brokuła i pomidorkami.

  6. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń