Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, przelej i sparz.
Na maśle zeszklij osoloną cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, po czym dolej 2 szklanki wody. Gotuj kilka minut.
Foremkę wyłóż folią, a następnie liśćmi szpinaku.
Do ryżu dodaj pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Przełóż masę do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotowe danie udekoruj np. kiełkami brokuła i pomidorkami.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax