Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, przelej i sparz.
Na maśle zeszklij osoloną cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, po czym dolej 2 szklanki wody. Gotuj kilka minut.
Foremkę wyłóż folią, a następnie liśćmi szpinaku.
Do ryżu dodaj pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Przełóż masę do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotowe danie udekoruj np. kiełkami brokuła i pomidorkami.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax