Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z kaszy jaglanej w cieście francuskim

Pasztet z kaszy jaglanej w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Pasztet z kaszy jaglanej w cieście francuskim"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z kaszy jaglanej w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Dwie marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce, cebulę i pora posiekaj. Warzywa zeszklij na oleju. Zalej odrobiną wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek. Duś kilka minut. Wyjmij ziele i liść laurowy. Ostudź. Dodaj jajka, kaszę, orzechy, pół szklanki oleju i sos sojowy. Masę zmiksuj, przypraw, wsyp garść groszku konserwowego i wymieszaj.

  2. Ugotuj pozostałe marchewki, każdą przekrój na pół. Formę keksówkę wylep ciastem (dno oraz boki). Włóż połowę przygotowanej masy. Na wierzchu połóż marchewki, nakryj resztą masy oraz ciastem. W ciasto wbij 2 surowe rurki makaronowe (aby para miała ujście). Piecz 40 min w temp. 180°C.

  3. Czas: około 80 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń