Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnomleczne talary"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10628
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 870
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9041
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10628
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 870
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9041
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko w proszku, olej i cukier waniliowy. Miksuj, dolewając tyle mleka, by ciasto miało gęstość śmietany.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, kładź łyżką małe porcje ciasta, formuj talary. Smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni możesz osączyć talary z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku kuchennym. Podawaj je posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub konfiturami.Źródło: Chwila dla Ciebie