Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnomleczne talary"
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12374
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 848
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12374
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 848
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko w proszku, olej i cukier waniliowy. Miksuj, dolewając tyle mleka, by ciasto miało gęstość śmietany.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, kładź łyżką małe porcje ciasta, formuj talary. Smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni możesz osączyć talary z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku kuchennym. Podawaj je posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub konfiturami.Źródło: Chwila dla Ciebie