Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnomleczne talary"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1586
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 458
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1586
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 458
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko w proszku, olej i cukier waniliowy. Miksuj, dolewając tyle mleka, by ciasto miało gęstość śmietany.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, kładź łyżką małe porcje ciasta, formuj talary. Smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni możesz osączyć talary z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku kuchennym. Podawaj je posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub konfiturami.Źródło: Chwila dla Ciebie