Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pełnoziarnista tarta z mięsem i kiszoną kapustą"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13819
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43289
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 461
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13819
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43289
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 461
Składniki
Obraną cebulę siekamy w półplastry. Podsmażamy ją krótko na oleju, a następnie dodajemy pokrojoną kapustę, mięso mielone i szynkę, doprawiamy kuminem, pieprzem, solą i dusimy, aż całość zacznie przybierać złocisty odcień.
Umytą i osuszoną natkę drobno siekamy. Jaja wybijamy do śmietany, dodajemy natkę i mieszamy, aby dobrze się połączyły.
Mąkę siekamy z serkiem śmietankowym, 2 łyżkami oleju i szczyptą soli, wyrabiamy. Jeśli ciasto będzie za sztywne, możemy dodać kilka łyżek wody. Rozwałkowanym ciastem wykładamy kwadratową blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Dół nakłuwamy widelcem i ciasto z blachą wstawiamy do lodówki na 15 minut, żeby się schłodziło.
Na ciasto wykładamy kapustę z mięsem, wyrównujemy. Następnie całość polewamy śmietaną z jajami i natką. Pieczemy ok. 30 minut w 200oC. Tartę wyjmujemy z blachy i porcjujemy. Możemy podawać ją na ciepło lub na zimno z zestawem surówek.
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 2,40 zł
Wartość odżywcza porcji 370 kcal Białko 26 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 20 gŹródło: Rewia