Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste kluski leniwe to fajny pomysł na obiad – szybki i zdrowy. U nas robimy je z naszego twarogu i dlatego składniki podane są w dużym przybliżeniu: twaróg czasami zawiera więcej a czasami mniej serwatki. A chodzi o to, aby delikatnie zagnieść ciasto – nie wyrabiać – ponieważ wtedy pochłonie bardzo dużo mąki a kluski będą twarde jak kamienie. Te są delikatne, miękkie i dzięki mące pełnoziarnistej ostrzejsze w smaku od tych z jasnej mąki.
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2239
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 419
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5453
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2239
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 419
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5453
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem, łączymy delikatnie z innymi składnikami, formujemy kulki, obtaczamy w dodatkowej porcji mąki pełnoziarnistej (nie będą się sklejać) i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia. Można polać je teraz masłem, przyprawić brązowym cukrem i cynamonem. To jest naprawdę syte danie :)