Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste kluski leniwe to fajny pomysł na obiad – szybki i zdrowy. U nas robimy je z naszego twarogu i dlatego składniki podane są w dużym przybliżeniu: twaróg czasami zawiera więcej a czasami mniej serwatki. A chodzi o to, aby delikatnie zagnieść ciasto – nie wyrabiać – ponieważ wtedy pochłonie bardzo dużo mąki a kluski będą twarde jak kamienie. Te są delikatne, miękkie i dzięki mące pełnoziarnistej ostrzejsze w smaku od tych z jasnej mąki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2892
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2892
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem, łączymy delikatnie z innymi składnikami, formujemy kulki, obtaczamy w dodatkowej porcji mąki pełnoziarnistej (nie będą się sklejać) i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia. Można polać je teraz masłem, przyprawić brązowym cukrem i cynamonem. To jest naprawdę syte danie :)