Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste kluski leniwe to fajny pomysł na obiad – szybki i zdrowy. U nas robimy je z naszego twarogu i dlatego składniki podane są w dużym przybliżeniu: twaróg czasami zawiera więcej a czasami mniej serwatki. A chodzi o to, aby delikatnie zagnieść ciasto – nie wyrabiać – ponieważ wtedy pochłonie bardzo dużo mąki a kluski będą twarde jak kamienie. Te są delikatne, miękkie i dzięki mące pełnoziarnistej ostrzejsze w smaku od tych z jasnej mąki.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem, łączymy delikatnie z innymi składnikami, formujemy kulki, obtaczamy w dodatkowej porcji mąki pełnoziarnistej (nie będą się sklejać) i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia. Można polać je teraz masłem, przyprawić brązowym cukrem i cynamonem. To jest naprawdę syte danie :)