Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite wegetariańskie danie. Na pewno każdy smakosz makaronów ma swoja wersję pasta primavera.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4110
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2802
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4110
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2802
Składniki
Warzywa kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy marchewkę, smazymy ok 3 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię, zalewamy białym winem i dusimy. Kiedy warzywa będą juz prawie miękkie dodajemy bakłażany i przyprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze ok 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Ugotowany mieszamy z sosem i podajemy posypany parmezanem albo natką pietruszki.