Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite wegetariańskie danie. Na pewno każdy smakosz makaronów ma swoja wersję pasta primavera.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 739
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 163
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 739
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 163
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Warzywa kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy marchewkę, smazymy ok 3 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię, zalewamy białym winem i dusimy. Kiedy warzywa będą juz prawie miękkie dodajemy bakłażany i przyprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze ok 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Ugotowany mieszamy z sosem i podajemy posypany parmezanem albo natką pietruszki.