Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite wegetariańskie danie. Na pewno każdy smakosz makaronów ma swoja wersję pasta primavera.
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 19
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 583
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 81
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 179
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 19
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 583
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 81
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 179
Składniki
Warzywa kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy marchewkę, smazymy ok 3 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię, zalewamy białym winem i dusimy. Kiedy warzywa będą juz prawie miękkie dodajemy bakłażany i przyprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze ok 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Ugotowany mieszamy z sosem i podajemy posypany parmezanem albo natką pietruszki.