Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ulubiony makaron naszej mamy - Tereni. Na pewno i Wam również zasmakuje!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 80
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 80
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Składniki
Umyte i nieobrane cukinie pokroić w talarki, a jeśli są większe to każdy talarek podzielić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę i na wolnym ogniu usmażyć na niej cukinie, aż zmiękną i się zrumienią. Pod koniec wsypać do nich poszatkowaną natkę z pietruszki i posolić do smaku. Ugotowany makaron wsypać na patelnię z cukiniami, wlać śmietanę, dodać parmezan oraz popieprzyć. Całość podgrzać, mieszając przez cały czas. Tak przygotowane penne doskonale smakują przy akompaniamencie białego, wytrawnego wina... mniam...mniam...