Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ulubiony makaron naszej mamy - Tereni. Na pewno i Wam również zasmakuje!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1012
Składniki
Umyte i nieobrane cukinie pokroić w talarki, a jeśli są większe to każdy talarek podzielić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę i na wolnym ogniu usmażyć na niej cukinie, aż zmiękną i się zrumienią. Pod koniec wsypać do nich poszatkowaną natkę z pietruszki i posolić do smaku. Ugotowany makaron wsypać na patelnię z cukiniami, wlać śmietanę, dodać parmezan oraz popieprzyć. Całość podgrzać, mieszając przez cały czas. Tak przygotowane penne doskonale smakują przy akompaniamencie białego, wytrawnego wina... mniam...mniam...