Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ulubiony makaron naszej mamy - Tereni. Na pewno i Wam również zasmakuje!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 842
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 842
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Składniki
Umyte i nieobrane cukinie pokroić w talarki, a jeśli są większe to każdy talarek podzielić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę i na wolnym ogniu usmażyć na niej cukinie, aż zmiękną i się zrumienią. Pod koniec wsypać do nich poszatkowaną natkę z pietruszki i posolić do smaku. Ugotowany makaron wsypać na patelnię z cukiniami, wlać śmietanę, dodać parmezan oraz popieprzyć. Całość podgrzać, mieszając przez cały czas. Tak przygotowane penne doskonale smakują przy akompaniamencie białego, wytrawnego wina... mniam...mniam...