Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę średniej wielkości, dusić na oliwce z przyprawą do kurczaka przez ok 10min.
brokuła oczyścić, pociąć na różyczki i podgotować tak, aby był jędrny i nie rozpadał się (ok. 5 - 10min we wrzątku); pieczarki umyć, pokroić w plasterki, poddusić z solą przez ok. 5min
sos w proszku wymieszać z wodą, śmietaną i koncentratem, przyprawić do smaku
sos wlać na patelnię, po zagotowaniu i gęstnieniu dodać pozostałe składniki, dusić jeszcze przez jakiś czas ok 15min.
Makaron zagotować w osolonej wodzie, przez ok. 17min tak aby był jędrny (al dente). Nakładać na ciepły talerz. Smacznego!