Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę średniej wielkości, dusić na oliwce z przyprawą do kurczaka przez ok 10min.
brokuła oczyścić, pociąć na różyczki i podgotować tak, aby był jędrny i nie rozpadał się (ok. 5 - 10min we wrzątku); pieczarki umyć, pokroić w plasterki, poddusić z solą przez ok. 5min
sos w proszku wymieszać z wodą, śmietaną i koncentratem, przyprawić do smaku
sos wlać na patelnię, po zagotowaniu i gęstnieniu dodać pozostałe składniki, dusić jeszcze przez jakiś czas ok 15min.
Makaron zagotować w osolonej wodzie, przez ok. 17min tak aby był jędrny (al dente). Nakładać na ciepły talerz. Smacznego!