Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Penne z warzywami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 334
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3769
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 530
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 334
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3769
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 530
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia.
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Czosnek pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj czosnek, chwilę smaż razem.
Szpinak przebierz, opłucz. Pomidory i karczochy osącz z zalewy, rozdrobnij. Pokrój w plasterki czarne oliwki (bez pestek). Kapary osącz. Przygotowane wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem. Dodaj osączony makaron.
Całość ogrzewaj razem, mieszając, 1-2 minuty. Na koniec dodaj 1-2 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy oraz sól i pieprz do smaku.
Gotową pastę rozłóż na talerze. Posyp startym parmezanem, udekoruj umytymi i osuszonymi liśćmi rukoli.Źródło: Świat kobiety