Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Penne z warzywami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7771
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 261
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2893
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7771
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 261
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2893
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia.
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Czosnek pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj czosnek, chwilę smaż razem.
Szpinak przebierz, opłucz. Pomidory i karczochy osącz z zalewy, rozdrobnij. Pokrój w plasterki czarne oliwki (bez pestek). Kapary osącz. Przygotowane wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem. Dodaj osączony makaron.
Całość ogrzewaj razem, mieszając, 1-2 minuty. Na koniec dodaj 1-2 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy oraz sól i pieprz do smaku.
Gotową pastę rozłóż na talerze. Posyp startym parmezanem, udekoruj umytymi i osuszonymi liśćmi rukoli.Źródło: Świat kobiety