Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Penne z warzywami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 480
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1323
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 480
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1323
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia.
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Czosnek pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj czosnek, chwilę smaż razem.
Szpinak przebierz, opłucz. Pomidory i karczochy osącz z zalewy, rozdrobnij. Pokrój w plasterki czarne oliwki (bez pestek). Kapary osącz. Przygotowane wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem. Dodaj osączony makaron.
Całość ogrzewaj razem, mieszając, 1-2 minuty. Na koniec dodaj 1-2 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy oraz sól i pieprz do smaku.
Gotową pastę rozłóż na talerze. Posyp startym parmezanem, udekoruj umytymi i osuszonymi liśćmi rukoli.Źródło: Świat kobiety