Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Penne z warzywami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4223
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4223
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia.
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Czosnek pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj czosnek, chwilę smaż razem.
Szpinak przebierz, opłucz. Pomidory i karczochy osącz z zalewy, rozdrobnij. Pokrój w plasterki czarne oliwki (bez pestek). Kapary osącz. Przygotowane wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem. Dodaj osączony makaron.
Całość ogrzewaj razem, mieszając, 1-2 minuty. Na koniec dodaj 1-2 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy oraz sól i pieprz do smaku.
Gotową pastę rozłóż na talerze. Posyp startym parmezanem, udekoruj umytymi i osuszonymi liśćmi rukoli.Źródło: Świat kobiety