Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z warzywami

Penne z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Penne z warzywami"

Składniki

  • 1 op. makaronu penne
  • sól
  • 1 cebula
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 6 dag szpinaku
  • musztarda
  • po 1/2 słoiczka suszonych pomidorów i karczochów
  • 10 oliwek
  • 2 łyżki kaparów
  • 3 dag parmezanu
  • rukola
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Penne z warzywami

Przygotowanie

  1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia.

  2. Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Czosnek pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj czosnek, chwilę smaż razem.

  3. Szpinak przebierz, opłucz. Pomidory i karczochy osącz z zalewy, rozdrobnij. Pokrój w plasterki czarne oliwki (bez pestek). Kapary osącz. Przygotowane wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem. Dodaj osączony makaron.

  4. Całość ogrzewaj razem, mieszając, 1-2 minuty. Na koniec dodaj 1-2 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy oraz sól i pieprz do smaku.

  5. Gotową pastę rozłóż na talerze. Posyp startym parmezanem, udekoruj umytymi i osuszonymi liśćmi rukoli.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń