Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki faszerowane kurczakiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
<strong>Przepis Joanny Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Pieczarki oczyść. Wytnij trzonki, zetrzyj je z cukinią na tarce. Filet i papryki drobno pokrój. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Boczek posiekaj, ser zetrzyj. Kapelusze ułóż na ruszcie umieszczonym w blaszce. Posól, napełnij farszem. Piecz 30 min w 180°C (góra-dół).
Po tym czasie pieczarki posyp boczkiem, serem i posiekaną pietruszką. Wstaw do piekarnika na 15 min. Udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 12 cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie