Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki nadziewane pastą jajeczną

Pieczarki nadziewane pastą jajeczną

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 9643

coś dobrego :)

Składniki

  • 20 dag.pieczarek 3 jajka gotowane 1 jajko surowe 1 łyżka bułki tartej
  • 1 ugotowana marchewka natka pietruszki sól pieprz papryka słodka
  • jajko i bulka tarta do panierowania
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z pieczarek wyjąć ogonki.Ugotowane jajka rozgnieść widelcem ,dodać
    jajko surowe,pokrojoną w kostkę marchewkę,pokrojoną natkę
    pietruszki,bulkę tartą i przyprawy,wyrobić.Faszerować pieczarki
    następnie panierowac i smażyć jak schabowe.

  2. Pozostałe ogonki równiez mozna pokroić,przyprawić i przesmazyć i dodac
    do masy jajecznej.
    Pieczarki smaząc na tłuszczu należy posolić.Aby w pieczarkach
    zmieściło sie jak najwięcej farszu należy je przed faszerowaniem lekko
    "wyskrobać"w miejscu gdzie był ogonek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń