Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarkowe mielone

Pieczarkowe mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 543

Dla wegetarian i nie tylko

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 2 jajka ugotować na twardo

  2. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
    Następnie dodać pieczarki, posolić, popieprzyć i ewentualnie dodać Vegetę.
    Smażyć aż do odparowania wody. Ostudzić.

  4. Do ostudzonych pieczarek dodać ugotowane na twardo i starte na tarce jajka.
    Dodać 1 surowe jajko i wymieszać. Konsystencja powinna byc taka jak na kotlety mielone mięsne.
    Jeżeli masa jest za rzadka dodać tarta bułkę i doprawić do smaku.

  5. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.

  6. Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń