Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9616
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1148
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 519
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9616
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1148
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 519
Składniki
2 jajka ugotować na twardo
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki, posolić, popieprzyć i ewentualnie dodać Vegetę. Smażyć aż do odparowania wody. Ostudzić.
Do ostudzonych pieczarek dodać ugotowane na twardo i starte na tarce jajka. Dodać 1 surowe jajko i wymieszać. Konsystencja powinna byc taka jak na kotlety mielone mięsne. Jeżeli masa jest za rzadka dodać tarta bułkę i doprawić do smaku.
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.