Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | tanie |
2 jajka ugotować na twardo
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Następnie dodać pieczarki, posolić, popieprzyć i ewentualnie dodać Vegetę.
Smażyć aż do odparowania wody. Ostudzić.
Do ostudzonych pieczarek dodać ugotowane na twardo i starte na tarce jajka.
Dodać 1 surowe jajko i wymieszać. Konsystencja powinna byc taka jak na kotlety mielone mięsne.
Jeżeli masa jest za rzadka dodać tarta bułkę i doprawić do smaku.
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 25 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Moje smaki:)0 Kto głosował? | Odpowiedz