Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Składniki
2 jajka ugotować na twardo
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki, posolić, popieprzyć i ewentualnie dodać Vegetę. Smażyć aż do odparowania wody. Ostudzić.
Do ostudzonych pieczarek dodać ugotowane na twardo i starte na tarce jajka. Dodać 1 surowe jajko i wymieszać. Konsystencja powinna byc taka jak na kotlety mielone mięsne. Jeżeli masa jest za rzadka dodać tarta bułkę i doprawić do smaku.
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.