Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska z jajkiem"

Składniki

  • 1,2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • łyżka mąki
  • 4 ząbki czosnku
  • majeranek, sól, pieprz do smaku
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • łyżka oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do mięsa wybij jajka, dodaj bułkę, mąkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrób.

  2. Do natłuszczonej foremki włóż połowę masy, ułóż ugotowane jajka, przykryj resztą masy, lekko dociśnij. Wierzch natłuść olejem. Piecz w 180°C ok. 50 min.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń