Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Schab oprósz solą i pieprzem. W mięsie wytnij dwa tunele. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Wymieszaj z czosnkiem i 3 łyżkami oliwy. Mieszanką posmaruj mięso.
Cytryny sparz, osusz, pokrój w półplasterki, wetknij w nacięcia w schabie. Na wierzchu ułóż plasterki bocz ku tak, żeby zachodziły na siebie.
Brytfankę posmaruj resztą oliwy. Ułóż schab i piecz ok. 90 minut. Pieczeń podawaj z ziemniakami oraz pieczarkami i pomidorkami.Źródło: Naj