Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4839
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4839
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1375
Składniki
Schab oprósz solą i pieprzem. W mięsie wytnij dwa tunele. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Wymieszaj z czosnkiem i 3 łyżkami oliwy. Mieszanką posmaruj mięso.
Cytryny sparz, osusz, pokrój w półplasterki, wetknij w nacięcia w schabie. Na wierzchu ułóż plasterki bocz ku tak, żeby zachodziły na siebie.
Brytfankę posmaruj resztą oliwy. Ułóż schab i piecz ok. 90 minut. Pieczeń podawaj z ziemniakami oraz pieczarkami i pomidorkami.Źródło: Naj