Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10944
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2648
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10944
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2648
Składniki
Schab oprósz solą i pieprzem. W mięsie wytnij dwa tunele. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Wymieszaj z czosnkiem i 3 łyżkami oliwy. Mieszanką posmaruj mięso.
Cytryny sparz, osusz, pokrój w półplasterki, wetknij w nacięcia w schabie. Na wierzchu ułóż plasterki bocz ku tak, żeby zachodziły na siebie.
Brytfankę posmaruj resztą oliwy. Ułóż schab i piecz ok. 90 minut. Pieczeń podawaj z ziemniakami oraz pieczarkami i pomidorkami.Źródło: Naj