Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń w gęstym sosie balsamicznym"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4460
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424107
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4460
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424107
Składniki
czas przygotowania: 75 minut • 8 porcji • 260 kcal/porcja • koszt: 10 zł/porcja
Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Cebule pokrój na 6 kawałków, ziemniaki i marchewki – na 4 części. Wymieszaj oliwę z łyżką sosu balsamicznego i polej warzywa.
Przełóż warzywa do naczynia do pieczenia, ułóż je z boku, posyp tymiankiem. Mięso zwiąż sznurkiem.
Wysyp na deskę tymianek, sól i pieprz. Zawinięte mięso obtocz w przyprawach. Przełóż do naczynia i wstaw do piekarnika. Piecz 40 minut.
Wyjmij mięso, gdy nabierze wraz z warzywami brązowego koloru, i zawiń je w folię na 10 minut. Przed podaniem polej gęstym sosem balsamicznym.Źródło: Olivia