Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń w gęstym sosie balsamicznym

Pieczeń w gęstym sosie balsamicznym

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń w gęstym sosie balsamicznym"

Składniki

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 12 średnich czerwonych cebul
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 4 marchewki
  • 1/4 szklanki oliwy
  • łyżka gęstego sosu balsamicznego
  • 2 łyżki tymianku
  • łyżka morskiej soli
  • łyżka grubo mielonego pieprzu
  • gęsty sos balsamiczny do polania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. czas przygotowania: 75 minut • 8 porcji • 260 kcal/porcja • koszt: 10 zł/porcja

  2. Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Cebule pokrój na 6 kawałków, ziemniaki i marchewki – na 4 części. Wymieszaj oliwę z łyżką sosu balsamicznego i polej warzywa.

  3. Przełóż warzywa do naczynia do pieczenia, ułóż je z boku, posyp tymiankiem. Mięso zwiąż sznurkiem.

  4. Wysyp na deskę tymianek, sól i pieprz. Zawinięte mięso obtocz w przyprawach. Przełóż do naczynia i wstaw do piekarnika. Piecz 40 minut.

  5. Wyjmij mięso, gdy nabierze wraz z warzywami brązowego koloru, i zawiń je w folię na 10 minut. Przed podaniem polej gęstym sosem balsamicznym.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń