Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń w gęstym sosie balsamicznym"
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10985
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 216
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10985
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 216
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Składniki
czas przygotowania: 75 minut • 8 porcji • 260 kcal/porcja • koszt: 10 zł/porcja
Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Cebule pokrój na 6 kawałków, ziemniaki i marchewki – na 4 części. Wymieszaj oliwę z łyżką sosu balsamicznego i polej warzywa.
Przełóż warzywa do naczynia do pieczenia, ułóż je z boku, posyp tymiankiem. Mięso zwiąż sznurkiem.
Wysyp na deskę tymianek, sól i pieprz. Zawinięte mięso obtocz w przyprawach. Przełóż do naczynia i wstaw do piekarnika. Piecz 40 minut.
Wyjmij mięso, gdy nabierze wraz z warzywami brązowego koloru, i zawiń je w folię na 10 minut. Przed podaniem polej gęstym sosem balsamicznym.Źródło: Olivia