Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń w gęstym sosie balsamicznym"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
czas przygotowania: 75 minut • 8 porcji • 260 kcal/porcja • koszt: 10 zł/porcja
Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Cebule pokrój na 6 kawałków, ziemniaki i marchewki – na 4 części. Wymieszaj oliwę z łyżką sosu balsamicznego i polej warzywa.
Przełóż warzywa do naczynia do pieczenia, ułóż je z boku, posyp tymiankiem. Mięso zwiąż sznurkiem.
Wysyp na deskę tymianek, sól i pieprz. Zawinięte mięso obtocz w przyprawach. Przełóż do naczynia i wstaw do piekarnika. Piecz 40 minut.
Wyjmij mięso, gdy nabierze wraz z warzywami brązowego koloru, i zawiń je w folię na 10 minut. Przed podaniem polej gęstym sosem balsamicznym.Źródło: Olivia