Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3540
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4347
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74454
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3540
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4347
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74454
Składniki
Ziarna jałowca rozbij. Czosnek zmiażdż, utrzyj go z solą i jałowcem. Mięso umyj. Po stronie tłuszczu natnij mięso w kratkę. Natrzyj mieszanką z czosnkiem. Owiń w folię i odstaw na noc do lodówki.
Posmaruj mięso dżemem. Oprósz pieprzem, cynamonem, kminkiem, papryką i skruszonym liściem.
Ułóż mięso w brytfance. Wokół ułóż połówki cebuli. Podlej sokiem jabłkowym. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Dołóż ćwiartki jabłek. Gdy mięso się zarumieni, przykryj folią i piecz jeszcze 50 minut.Źródło: Takie jest życie