Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415657
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415657
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Składniki
Ziarna jałowca rozbij. Czosnek zmiażdż, utrzyj go z solą i jałowcem. Mięso umyj. Po stronie tłuszczu natnij mięso w kratkę. Natrzyj mieszanką z czosnkiem. Owiń w folię i odstaw na noc do lodówki.
Posmaruj mięso dżemem. Oprósz pieprzem, cynamonem, kminkiem, papryką i skruszonym liściem.
Ułóż mięso w brytfance. Wokół ułóż połówki cebuli. Podlej sokiem jabłkowym. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Dołóż ćwiartki jabłek. Gdy mięso się zarumieni, przykryj folią i piecz jeszcze 50 minut.Źródło: Takie jest życie