Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2742
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2742
Składniki
Ziarna jałowca rozbij. Czosnek zmiażdż, utrzyj go z solą i jałowcem. Mięso umyj. Po stronie tłuszczu natnij mięso w kratkę. Natrzyj mieszanką z czosnkiem. Owiń w folię i odstaw na noc do lodówki.
Posmaruj mięso dżemem. Oprósz pieprzem, cynamonem, kminkiem, papryką i skruszonym liściem.
Ułóż mięso w brytfance. Wokół ułóż połówki cebuli. Podlej sokiem jabłkowym. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Dołóż ćwiartki jabłek. Gdy mięso się zarumieni, przykryj folią i piecz jeszcze 50 minut.Źródło: Takie jest życie