Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1667
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1667
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
Ziarna jałowca rozbij. Czosnek zmiażdż, utrzyj go z solą i jałowcem. Mięso umyj. Po stronie tłuszczu natnij mięso w kratkę. Natrzyj mieszanką z czosnkiem. Owiń w folię i odstaw na noc do lodówki.
Posmaruj mięso dżemem. Oprósz pieprzem, cynamonem, kminkiem, papryką i skruszonym liściem.
Ułóż mięso w brytfance. Wokół ułóż połówki cebuli. Podlej sokiem jabłkowym. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Dołóż ćwiartki jabłek. Gdy mięso się zarumieni, przykryj folią i piecz jeszcze 50 minut.Źródło: Takie jest życie