Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń ziołowa

Pieczeń ziołowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pieczeń ziołowa"

Składniki

  • 1 i 1/2 kg schabu bez kości
  • po 1/2 łyżeczki pieprzu
  • soli
  • ostrej i słodkiej papryki
  • tymianku i majeranku
  • 1/3 kostki margaryny lub olej do smażenia
  • ok. 2 szklanek wody Marynata: 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżce keczupu
  • musztardy i śmietany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń ziołowa

Przygotowanie

  1. Przyprawy i zioła mieszam, nacieram nimi mięso i wkładam do lodówki na ok. godz.

  2. Oliwę łączę z keczupem, musztardą, śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Smaruję umyte i osuszone mięso marynatą, odstawiam je na 30 min do lodówki. W brytfannie rozgrzewam margarynę (dobrej jakości) lub olej, obsmażam mięso i podlewam wodą (ok. 1/2 szklanki).

  3. Duszę ok. 2 godz., od czasu do czasu podlewając resztą wody i sosem z pieczeni. Jest pyszna z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

  4. 140 min, porcja 450 kcal , koszt porcji ok. 3,50 zł, przepis na 6 porcji

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń