Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń ziołowa"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1678
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232117
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1678
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232117
Składniki
Przyprawy i zioła mieszam, nacieram nimi mięso i wkładam do lodówki na ok. godz.
Oliwę łączę z keczupem, musztardą, śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Smaruję umyte i osuszone mięso marynatą, odstawiam je na 30 min do lodówki. W brytfannie rozgrzewam margarynę (dobrej jakości) lub olej, obsmażam mięso i podlewam wodą (ok. 1/2 szklanki).
Duszę ok. 2 godz., od czasu do czasu podlewając resztą wody i sosem z pieczeni. Jest pyszna z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
140 min, porcja 450 kcal , koszt porcji ok. 3,50 zł, przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie