Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń ziołowa"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5852
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9682
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5852
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9682
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Przyprawy i zioła mieszam, nacieram nimi mięso i wkładam do lodówki na ok. godz.
Oliwę łączę z keczupem, musztardą, śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Smaruję umyte i osuszone mięso marynatą, odstawiam je na 30 min do lodówki. W brytfannie rozgrzewam margarynę (dobrej jakości) lub olej, obsmażam mięso i podlewam wodą (ok. 1/2 szklanki).
Duszę ok. 2 godz., od czasu do czasu podlewając resztą wody i sosem z pieczeni. Jest pyszna z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
140 min, porcja 450 kcal , koszt porcji ok. 3,50 zł, przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie