Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń ziołowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117729
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3061
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1918
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1446
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117729
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3061
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1918
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1446
Składniki
Przyprawy i zioła mieszam, nacieram nimi mięso i wkładam do lodówki na ok. godz.
Oliwę łączę z keczupem, musztardą, śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Smaruję umyte i osuszone mięso marynatą, odstawiam je na 30 min do lodówki. W brytfannie rozgrzewam margarynę (dobrej jakości) lub olej, obsmażam mięso i podlewam wodą (ok. 1/2 szklanki).
Duszę ok. 2 godz., od czasu do czasu podlewając resztą wody i sosem z pieczeni. Jest pyszna z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
140 min, porcja 450 kcal , koszt porcji ok. 3,50 zł, przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie