Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń ziołowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15841
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15841
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Przyprawy i zioła mieszam, nacieram nimi mięso i wkładam do lodówki na ok. godz.
Oliwę łączę z keczupem, musztardą, śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Smaruję umyte i osuszone mięso marynatą, odstawiam je na 30 min do lodówki. W brytfannie rozgrzewam margarynę (dobrej jakości) lub olej, obsmażam mięso i podlewam wodą (ok. 1/2 szklanki).
Duszę ok. 2 godz., od czasu do czasu podlewając resztą wody i sosem z pieczeni. Jest pyszna z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
140 min, porcja 450 kcal , koszt porcji ok. 3,50 zł, przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie