Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone bułeczki z szynką i jajkiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
Blachę wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Zetnij wierzch bułek, a środek wydrąż i posmaruj oliwą z oliwek.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szynkę lub boczek wędzony posiekaj na drobne kawałeczki.
Posyp wnętrze bułek serem, a następnie wędliną.
Wbij po jednym jajku do każdej bułki. Posyp całość solą, świeżym czarnym pieprzem i suszoną bazylią.
Wstaw potrawę do gorącego piekarnika i piecz około 20 minut.Źródło: Kurier TV