Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone bułeczki z szynką i jajkiem

Pieczone bułeczki z szynką i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Pieczone bułeczki z szynką i jajkiem"

Składniki

  • 4 bułki (do wyboru: grahamki, żytnie, wieloziarniste)
  • 4 plasterki szynki wiejskiej lub boczku
  • 10 dag twardego sera żółtego do starcia
  • 4 duże jajka wiejskie
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz czarny świeżo zmielony
  • bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone bułeczki z szynką i jajkiem

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.

  2. Blachę wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia.

  3. Zetnij wierzch bułek, a środek wydrąż i posmaruj oliwą z oliwek.

  4. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szynkę lub boczek wędzony posiekaj na drobne kawałeczki.

  5. Posyp wnętrze bułek serem, a następnie wędliną.

  6. Wbij po jednym jajku do każdej bułki. Posyp całość solą, świeżym czarnym pieprzem i suszoną bazylią.

  7. Wstaw potrawę do gorącego piekarnika i piecz około 20 minut.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń