Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone bułeczki z szynką i jajkiem"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
Blachę wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Zetnij wierzch bułek, a środek wydrąż i posmaruj oliwą z oliwek.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szynkę lub boczek wędzony posiekaj na drobne kawałeczki.
Posyp wnętrze bułek serem, a następnie wędliną.
Wbij po jednym jajku do każdej bułki. Posyp całość solą, świeżym czarnym pieprzem i suszoną bazylią.
Wstaw potrawę do gorącego piekarnika i piecz około 20 minut.Źródło: Kurier TV