Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna odmiana dla piersi kurczaka
W piersiach wyciac z boku (po tej dluzszej stronie)kieszonki na ser, pociac ser na plastry mniej wiecej 5mm grubosci , ziemniaki ugotowac w skorce, szparagi sparzyc (jak ktos nie wie jak to nalezy szparagi umyc nastepnie odciac dolna ich partie jakies 1-2cm nastepnie zwiazac sznurkiem lub scisnac gumka i postawic pionowo w wysokim garnku we wrzacej wodzie tak by czubki wystawaly okolo 3cm na wode, gotowac okolo 3 min. nastepnie bezposrednio z wrzatku wrzucic je do miski z lodem lub bardzo zimnej wody i potrzymac je tam okolo 2-3 min.) Czerwone wino wlac do rondelka zredukowac o polowe dodac musztarde i zagotowac . dodac smietane wymieszac
Wracamy do piersi wkladamy w kieszonki uprzednio wyciete po plasterku sera Brie i owijamy dwoma plastrami boczku tak przygotowane wkladamy do rozgrzanego piekarnika (200stopni) i pieczemy kilka minut az boczek sie zarumieni .Ziemniaki odcedzamy rozgniatamy nie obieramy , ukladamy na talerzu porcje ziemniakow polewamy dookola sosem na ziemniaki po 4 szparagi na porcje na krzyz tak by czubkami wystawaly poza ziemniaki na gore upieczona piers po jednej na porcje dekorujemy pietruszka -SMACZNEGO
Niby banalne, ale z nutą szaleństwa. Kotlety mielone faszerowane serem twardy...
Odsłon: 2578
Poznaj mój przepis na szybkie danie z udek kurczaka, otulonych aromatycznym b...
Odsłon: 3162
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 166
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 176
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 43
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 96
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 75
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 88
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 166
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 176
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 43
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 96
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 75
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 88
Składniki
W piersiach wyciac z boku (po tej dluzszej stronie)kieszonki na ser, pociac ser na plastry mniej wiecej 5mm grubosci , ziemniaki ugotowac w skorce, szparagi sparzyc (jak ktos nie wie jak to nalezy szparagi umyc nastepnie odciac dolna ich partie jakies 1-2cm nastepnie zwiazac sznurkiem lub scisnac gumka i postawic pionowo w wysokim garnku we wrzacej wodzie tak by czubki wystawaly okolo 3cm na wode, gotowac okolo 3 min. nastepnie bezposrednio z wrzatku wrzucic je do miski z lodem lub bardzo zimnej wody i potrzymac je tam okolo 2-3 min.) Czerwone wino wlac do rondelka zredukowac o polowe dodac musztarde i zagotowac . dodac smietane wymieszac
Wracamy do piersi wkladamy w kieszonki uprzednio wyciete po plasterku sera Brie i owijamy dwoma plastrami boczku tak przygotowane wkladamy do rozgrzanego piekarnika (200stopni) i pieczemy kilka minut az boczek sie zarumieni .Ziemniaki odcedzamy rozgniatamy nie obieramy , ukladamy na talerzu porcje ziemniakow polewamy dookola sosem na ziemniaki po 4 szparagi na porcje na krzyz tak by czubkami wystawaly poza ziemniaki na gore upieczona piers po jednej na porcje dekorujemy pietruszka -SMACZNEGO
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 97
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 88