Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna odmiana dla piersi kurczaka
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Składniki
W piersiach wyciac z boku (po tej dluzszej stronie)kieszonki na ser, pociac ser na plastry mniej wiecej 5mm grubosci , ziemniaki ugotowac w skorce, szparagi sparzyc (jak ktos nie wie jak to nalezy szparagi umyc nastepnie odciac dolna ich partie jakies 1-2cm nastepnie zwiazac sznurkiem lub scisnac gumka i postawic pionowo w wysokim garnku we wrzacej wodzie tak by czubki wystawaly okolo 3cm na wode, gotowac okolo 3 min. nastepnie bezposrednio z wrzatku wrzucic je do miski z lodem lub bardzo zimnej wody i potrzymac je tam okolo 2-3 min.) Czerwone wino wlac do rondelka zredukowac o polowe dodac musztarde i zagotowac . dodac smietane wymieszac
Wracamy do piersi wkladamy w kieszonki uprzednio wyciete po plasterku sera Brie i owijamy dwoma plastrami boczku tak przygotowane wkladamy do rozgrzanego piekarnika (200stopni) i pieczemy kilka minut az boczek sie zarumieni .Ziemniaki odcedzamy rozgniatamy nie obieramy , ukladamy na talerzu porcje ziemniakow polewamy dookola sosem na ziemniaki po 4 szparagi na porcje na krzyz tak by czubkami wystawaly poza ziemniaki na gore upieczona piers po jednej na porcje dekorujemy pietruszka -SMACZNEGO