Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 52
Dodano: 06.10.2011
Odsłon: 25887
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
W piersiach wyciac z boku (po tej dluzszej stronie)kieszonki na ser, pociac ser na plastry mniej wiecej 5mm grubosci , ziemniaki ugotowac w skorce, szparagi sparzyc (jak ktos nie wie jak to nalezy szparagi umyc nastepnie odciac dolna ich partie jakies 1-2cm nastepnie zwiazac sznurkiem lub scisnac gumka i postawic pionowo w wysokim garnku we wrzacej wodzie tak by czubki wystawaly okolo 3cm na wode, gotowac okolo 3 min. nastepnie bezposrednio z wrzatku wrzucic je do miski z lodem lub bardzo zimnej wody i potrzymac je tam okolo 2-3 min.) Czerwone wino wlac do rondelka zredukowac o polowe dodac musztarde i zagotowac . dodac smietane wymieszac
Wracamy do piersi wkladamy w kieszonki uprzednio wyciete po plasterku sera Brie i owijamy dwoma plastrami boczku tak przygotowane wkladamy do rozgrzanego piekarnika (200stopni) i pieczemy kilka minut az boczek sie zarumieni .Ziemniaki odcedzamy rozgniatamy nie obieramy , ukladamy na talerzu porcje ziemniakow polewamy dookola sosem na ziemniaki po 4 szparagi na porcje na krzyz tak by czubkami wystawaly poza ziemniaki na gore upieczona piers po jednej na porcje dekorujemy pietruszka -SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

agnisia029 13 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
do ulubionych :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 31 października 2011Zgłoś do usunięcia
Też wstawiam do ulubionych :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

raflo910 12 października 2011Zgłoś do usunięcia
wielkie dzieki5 Kto głosował? | Odpowiedz

patrusia84 11 października 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawa propozycja - 5 i do ulubionych!!!5 Kto głosował? | Odpowiedz

raflo910 11 października 2011Zgłoś do usunięcia
DZIEKUJE to duzy komplement poniewaz mam male doswiadczenie5 Kto głosował? | Odpowiedz

Asiula21332 09 października 2011Zgłoś do usunięcia
Pyszne ale skomplikowane.....:p0 Kto głosował? | Odpowiedz