Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczonka z rękawa"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11130
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3756
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11130
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3756
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Składniki
Kapustę przelej zimną wodą i drobno posiekaj. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w ćwiartki. Wymieszaj z 1 łyżeczką oleju, ziołami prowansalskimi i lubczykiem. Cebulki obierz i pokrój w ósemki. Mięso umyj i pokrój w kostkę. Wymieszaj z resztą oleju i przypraw.
Piekarnik nagrzej do 180oC. Mięso wymieszane z kapustą włóż do rękawa do pieczenia. Przykryj ziemniakami i ósemkami cebulek. Podlej bulionem. Zawiń ściśle końcówki rękawa, połóż na blaszce i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz około godziny.
Ostrożnie rozetnij rękaw. Wyjmij mięso z warzywami, przełóż do nagrzanych kokilek i posyp natką. Jeśli powstało za dużo sosu, podsmaż danie na patelni. Podawaj od razu.
Dobrym dodatkiem może być kilka suszonych grzybków wrzuconych przed pieczeniem do rękawa.Źródło: Naj