Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczonka z rękawa"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3970
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423094
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3970
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423094
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2577
Składniki
Kapustę przelej zimną wodą i drobno posiekaj. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w ćwiartki. Wymieszaj z 1 łyżeczką oleju, ziołami prowansalskimi i lubczykiem. Cebulki obierz i pokrój w ósemki. Mięso umyj i pokrój w kostkę. Wymieszaj z resztą oleju i przypraw.
Piekarnik nagrzej do 180oC. Mięso wymieszane z kapustą włóż do rękawa do pieczenia. Przykryj ziemniakami i ósemkami cebulek. Podlej bulionem. Zawiń ściśle końcówki rękawa, połóż na blaszce i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz około godziny.
Ostrożnie rozetnij rękaw. Wyjmij mięso z warzywami, przełóż do nagrzanych kokilek i posyp natką. Jeśli powstało za dużo sosu, podsmaż danie na patelni. Podawaj od razu.
Dobrym dodatkiem może być kilka suszonych grzybków wrzuconych przed pieczeniem do rękawa.Źródło: Naj