Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 379
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 163
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 115
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 158
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 379
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 163
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 115
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 158
Składniki
Tuske kurczaka umyc i osuszyc.Natrzec solą i pieprzem od srodka i na zewnątrz.Umiescic w brytfanie,polac gorącym tluszczem.Piec 1 i 1/2 godziny w temperaturze 200 stopni.W tym czasie osuszyc i obrac marchewki a nastepnie pokroic je w plasterki.Seler oczyscic umyc i pokroic na kawalki.Cebule pokroic w krązki,czosnek w cieniutkie paski.Przygotowanymi jarzynami oblozyc kurczaka po 30 minutach pieczenia.Doprawic do smaku solą i bialym pieprzem oraz tymiankiem.Stopniowo podlewac rosolem i wytwarzającym sie sosem.Potrawe wyjąc z piekarnika jarzyny ponownie doprawic do smaku.