Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste danie :)
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 79
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 642
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 28
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 175
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 79
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 642
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 28
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 175
Składniki
Filety z łososia pokryć sprasowanymi 3 ząbkami czosnku, obsypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny (ew. można użyć pieprzu cytrynowego). Ułożyć kilka krążków oliwek. Odstawić na 10 min.
Sos pomidorowo-oliwkowy: pomidory z puszki wrzucić do garnka postawionego na małym gazie. Rozdrobnić nieco pomidory. Dorzucić sprasowany ząbek czosnku, zioła prowansalskie, paprykę słodką, paprykę ostrą, pieprz czarny i cayene, sól. Jak sos się podgrzeje dorzucić pokrojone czarne oliwki.
Blachę posmarować kapką oliwy, ułożyć łososia. Blachę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Popiec ok. 7 min. Wyjąć, wylać cały sos z pomidorami na łososia. Wstawić ponownie do piekarnika, piec ok. 15-20 min. Podawać z kulkami mozarelli.