Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony łosoś w sosie sojowym"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Składniki
Łososia umyj, ostrym nożem zetnij skórę, po czym włóż go do osolonej zimnej wody i wstaw na godzinę do lodówki (dzięki temu podczas pieczenia wytrąci się mniej białka).
Następnie osusz rybę, umieść ją w naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika rozgrzanego do 150°C. Piecz około 15 minut.
W tym czasie rozgrzej patelnię. Upraż na niej sezam, dołóż miód, sos sojowy, imbirowy i płatki imbiru.
Gotowego łososia połóż na talerzach. Polej go gorącym sosem i serwuj np. z ryżem.Źródło: Kurier TV