Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13128
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2498
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3646
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4566
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13128
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2498
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3646
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4566
Składniki
Schab opłucz, osusz, ew. obwiąż nitką, formując zgrabną pieczeń. Przygotuj marynatę: czosnek obierz, zioła opłucz i osusz. Przygotowane posiekaj, wymieszaj z jogurtem i miodem. Schab natrzyj marynatą. Odstaw na 3 godziny. Zamarynowany schab posyp solą i pieprzem. Włóż do brytfanki. Piecz ok. 50 minut w temp. 190 stopni. Ziemniaki wyszoruj, opłucz, potnij na cząstki. Marchewki obierz, pokrój w słupki.
Obrane warzywa gotuj 10 minut w posolonym wrzątku. Osącz. Czosnek obierz, ząbki wymieszaj z przygotowanymi warzywami i oliwą. Posyp solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Dodaj do mięsa 30 minut przed końcem pieczenia.
65 min •Porcja: 675 kcal •Cena porcji: 5,95 złŹródło: Naj