Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe do zrobienia
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457150
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457150
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski.
W mące robimy dołek, wlewamy pół szklanki ciepłej wody.
Dodajemy drożdże i cukier i mieszamy.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15 min.
Gdy drożdże ruszą, solimy, mieszamy do momentu, aż otrzymamy ciasto o luźnej konsystencji.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godz.
Z ciasta formujemy 4 podłużne i płaskie placki, każdy z nich posypujemy świeżo posiekaną kolendrą.
Zapiekamy w piecu Tandoor.