Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe do zrobienia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski.
W mące robimy dołek, wlewamy pół szklanki ciepłej wody.
Dodajemy drożdże i cukier i mieszamy.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15 min.
Gdy drożdże ruszą, solimy, mieszamy do momentu, aż otrzymamy ciasto o luźnej konsystencji.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godz.
Z ciasta formujemy 4 podłużne i płaskie placki, każdy z nich posypujemy świeżo posiekaną kolendrą.
Zapiekamy w piecu Tandoor.