Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe do zrobienia
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski.
W mące robimy dołek, wlewamy pół szklanki ciepłej wody.
Dodajemy drożdże i cukier i mieszamy.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15 min.
Gdy drożdże ruszą, solimy, mieszamy do momentu, aż otrzymamy ciasto o luźnej konsystencji.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godz.
Z ciasta formujemy 4 podłużne i płaskie placki, każdy z nich posypujemy świeżo posiekaną kolendrą.
Zapiekamy w piecu Tandoor.