Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe do zrobienia
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3961
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423081
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3961
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423081
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski.
W mące robimy dołek, wlewamy pół szklanki ciepłej wody.
Dodajemy drożdże i cukier i mieszamy.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15 min.
Gdy drożdże ruszą, solimy, mieszamy do momentu, aż otrzymamy ciasto o luźnej konsystencji.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godz.
Z ciasta formujemy 4 podłużne i płaskie placki, każdy z nich posypujemy świeżo posiekaną kolendrą.
Zapiekamy w piecu Tandoor.