Do góry

Dania główne Przepis na:

Pielmieni z suszonymi grzybami

Pielmieni z suszonymi grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 10

Wypróbowany przepis na "Pielmieni z suszonymi grzybami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pielmieni z suszonymi grzybami

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry (woj. lubelskie)

  2. Grzyby zalej wodą, mocz przez noc. Ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź, zmiel.

  3. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż cebulę, podsmaż. Dodaj grzyby, duś 10 minut. Ostudź. Dodaj mięso mielone i jajko, wyrabiaj, wsypując bułkę tartą (masa powin na być zwarta). Przypraw.

  4. Ciasto: mąkę, jajka, olej i łyże czkę soli zagnieć na miękkie ciasto, dodając po łyżce wody. Cienko rozwałkuj, wykrój kwadraty o boku 6 cm. Ułóż farsz, zlep jak uszka. Włóż do osolo nego wrzątku, ugotuj.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń