Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pielmieni z suszonymi grzybami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry (woj. lubelskie)</strong>
Grzyby zalej wodą, mocz przez noc. Ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź, zmiel.
Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż cebulę, podsmaż. Dodaj grzyby, duś 10 minut. Ostudź. Dodaj mięso mielone i jajko, wyrabiaj, wsypując bułkę tartą (masa powin na być zwarta). Przypraw.
Ciasto: mąkę, jajka, olej i łyże czkę soli zagnieć na miękkie ciasto, dodając po łyżce wody. Cienko rozwałkuj, wykrój kwadraty o boku 6 cm. Ułóż farsz, zlep jak uszka. Włóż do osolo nego wrzątku, ugotuj.Źródło: Chwila dla Ciebie