Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pielmieni z suszonymi grzybami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8735
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8735
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry (woj. lubelskie)</strong>
Grzyby zalej wodą, mocz przez noc. Ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź, zmiel.
Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż cebulę, podsmaż. Dodaj grzyby, duś 10 minut. Ostudź. Dodaj mięso mielone i jajko, wyrabiaj, wsypując bułkę tartą (masa powin na być zwarta). Przypraw.
Ciasto: mąkę, jajka, olej i łyże czkę soli zagnieć na miękkie ciasto, dodając po łyżce wody. Cienko rozwałkuj, wykrój kwadraty o boku 6 cm. Ułóż farsz, zlep jak uszka. Włóż do osolo nego wrzątku, ugotuj.Źródło: Chwila dla Ciebie