Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi gryczane

Pierogi gryczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Pierogi gryczane"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Owiń je w folię spożywczą i odłóż na pół godziny do lodówki.

  2. Kaszę gryczaną ugotuj. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Połącz wszystkie farszu i dopraw.

  3. Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, nałóż na nie farsz i zlep.

  4. Ugotuj pierożki w osolonym wrzątku. Gotowe podawaj z plasterkami podsmażonych pieczarek.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń