Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi smażone na kruchym cieście. Doskonałe na obiad lub przystawkę dla gości!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5954
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18765
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5954
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18765
Składniki
Farsz: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Smażyć na małym ogniu i delikatnym oleju. Następnie dodawać kolejno cebulę, czosnek, paprykę, ogórki. Do całości wsypać przyprawę gyros. Najlepiej pół saszetki, aby nadać potrawie ostry, wyrazisty smak. Warzywa z mięsem dusić ok 20 min. Odstawić do wystygnięcia.
Ciasto: Do dużej miski wsypać mąkę, jajka, masło i sól. Dodać śmietanę, połączoną już wcześniej z sodą. Do wszystkich składników wlać ciepłe mleko. Całość wymieszać i zagniatać ciasto do utrzymania stałej konsystencji.
Gotowe ciasto rozwałkować. Na płaskim cieście odbijać koła wielkości małej salaterki. Do wyciętych kół nakładać łyżeczką farsz i delikatnie zlepiać, formuując pierogi.
Pierogi smażyć na małym ogniu. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym. Smacznego!!!