Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, które rozpływają się w ustach i przy których sam się rozpłyniesz :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
Wyrobić ciasto na pierogi. Ziemniaki zmielić z twarogiem i przełożyć do dużej miski. Paprykę i cebule pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, dodać pieprzu czarnego - wedle uznania i odrobinę pieprzu cayenne. Podsmażyć aż zrobią się lekko rumiane. Ser w plastrach pokroić na drobniejsze części i wrzucić do smażącej się cebuli z papryką. Kiedy ser się rozpuści, przełożyć wszystko do miski z ziemniakami. Pokroić drobno szczypiorek, wsypać do reszty składników, doprawić solą i wszystko razem dobrze wymieszać. Gdy farsz jest już gotowy, można formować, ugotować i w końcu skosztować tych nieziemsko smakowitych pierożków.