Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem szczerze, że nie bardzo za nimi przepadałam, ale... Właśnie to ale spowodowało, że się nimi zachwyciłam. Sporo czasu zajęło mi też dojście do w miarę doskonałego przepisu na ciasto na pierogi. O tym poniżej, ale powiem szczerze, że są rewelacyjne właśnie latem...
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21674
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 218
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21674
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 218
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
Składniki
Najpierw trzeba przygotować farsz: - zmielić ugotowane ziemniaki, ale można po prostu pognieść je widelcem i takie lubię najbardziej bo czuję ich smak - dodać twaróg - usmażyć pokrojony drobno boczek, dodać - zeszklić cebulę, dodać - dodać suszoną miętę w ilości np. 2 torebek na herbatę, ale najlepiej drobno pokroić świeżą Wymieszane wszystkie składniki odstawić do lodówki aby ,,stężały,,.
Ciasto na pierogi Do mąki dodać olej i bardzo ciepłą wodę, ale nie wrzątek. Wyrobić, rozwałkować, a w międzyczasie wstawić wodę w garnku, osolić. Preferuję wykrawanie szklanką do napojów 200 ml. Kółka są niezbyt małe, ale farsz w takiej ilości oddaje cały smak. Mięta uczyni smak pierogów wyjątkowymi. Zwłaszcza latem. Smacznego