Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą gryczaną"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Składniki
Połączyć mąkę, sól i oliwę. Powoli dodawać 3/4 szklanki gorącej wody, zagnieść ciasto, przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 15-20 minut.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu z 1 łyżką masła, schłodzić. Cebulę umyć, drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Ser wymieszać z kaszą, śmietaną, i cebulą, doprawić.
Ciasto cienko rozwałkować, wycinać szklanką krążki, na środku rozkładać po 1 łyżeczce farszu, dokładnie zlepić brzegi, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 2-3 min od wypłynięcia.
ok. 100 minut.Źródło: Twoje Imperium