Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą gryczaną"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3956
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19961
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3080
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4334
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3956
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19961
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3080
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4334
Składniki
Połączyć mąkę, sól i oliwę. Powoli dodawać 3/4 szklanki gorącej wody, zagnieść ciasto, przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 15-20 minut.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu z 1 łyżką masła, schłodzić. Cebulę umyć, drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Ser wymieszać z kaszą, śmietaną, i cebulą, doprawić.
Ciasto cienko rozwałkować, wycinać szklanką krążki, na środku rozkładać po 1 łyżeczce farszu, dokładnie zlepić brzegi, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 2-3 min od wypłynięcia.
ok. 100 minut.Źródło: Twoje Imperium